perjantai 5. lokakuuta 2012

Maastatyöskentelyy

Maastatyöskentelyy 

Tänää tulin siis takaisin kotiin kämpiltä ja melkein heti kun pääsin kotiin niin menin tallille hoitamaan elukat. Tallille mentäessä menin ensin viheltämään tarhan laidalle ja Maisa ja Sanja tuli täyttä kiito-ja pukkilaukkaa takatarhan nurkalta ja hirnuminen oli kuuluvaa.

Kun ponskit tuli tallin ovelle nii otin ne talliin (kummatki käytävälle). Sitten alkoi karsinoiden putsaus ja siinä ei kestänyt kauaa...pehkujen tuonti oli vähän haasteellista, mutta kyllänekin saatiin laitettua.

Mietin menisinkö ratsastamaan vai maastatyöskentelemään maisan kanssa ja päätin sitte maastakäsin työskennellä pitkästä aikaa. Ensin leipää taskust täyteen ja sitten ponskin kanssa pellolle puuhastelemaan. Ensin aloin vähä tarkkailemaan sen keskittymistä ja ponski oli ihan innoissaan viikon liikutus tauon jälkeen.

Sitten aloin katsomaan sen ns. reagointikykyä ja säpsäyttein sitä vähä ja lähdin juoksemaan nii Maisa tuli korvat höröllä ja korkeilla askelilla luokseni ja palkitsin sen leivällä. Maisa sai vähän väliä joitakin pukkikohtauksia ja kauheita spurtteja. Ja kymmenkunta joutsenta kiinnossti Maisaa viereisellä pellolla.

Lopuksi hyppyytin sitä todella paljon pystyyn ja kaikki oli täydellisiä pystyjä. Maisa oli ihan suorassa kahella jalalla ja huomasi että se nautti siitä. Sitten lähdimme talliin ja annoin sille iltaheinät ja täytin vesikupin. Sitten lähdin tallilta ja sammutin tallin valot. Saapi nähdä mitä huomiseksi keksii ja toivottavasti sää olisi vähän parempi, sillä tänään satoi ja ja tuuli x(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti